Политика

След 15 годишна служба като

 

След 15 годишна служба като свещеник в чест на отец Паскуале била организирана прощална вечер. За кратка тържествена реч бил поканен много известен политик. Политикът закъснял и свещеникът решил да каже няколко думи на паството си, за да мине време.

„Първото си впечатление за общината аз получил от първата изповед, която изслушах тук и си помислих, че архиепископът ме е пратил на ужасно място.
Първият човек, когото изповядах, ми разказа, че е откраднал телевизор и пари от родителите си, извършил е кражба на работното си място, имал е увлекателни интимни отношения с жената на шефа си и понякога се занимавал с продажба на н@ркотици. И, за капак на всичко, той ми призна, че заразил с венерическа болест своята сестра.
Бях шашнат и потресен. Но с течение на времето се запознах с останалите енориаши и видях, че не всички са такива – видях добри и отговорни хора. Ето така изминаха 15 години от моята кариера на свещеник.“
Накрая се появил и политикът, за да произнесе дългоочакваната реч. Извинявайки се за закъснението си, той започнал: „Никога няма да забравя този ден, когато се появи нашият нов свещеник. За мой огромен късмет аз първи се изповядах при него…“

Previous Post Next Post

Баце, прочети тия вицове