Индианци

По време на подготовката на космонавти в програмата Аполо, НАСА изпратили астронавти да преминат част от обучението в резерват, където живеели индианци Навахо

 

По време на подготовката на космонавти в програмата Аполо, НАСА изпратили астронавти да преминат част от обучението в резерват, където живеели индианци Навахо.

Един ден, възрастен индианец и сина му пасели овце, и полека-полека се приближили към трениращите космонавти. Стария индианец, който говорел само Навахо, задал въпрос, и сина му го превел – Какво правят тези хора с големите костюми?

Един от членовете на екипажа отговорил, че се подготвят за пътуване до Луната. Стария индианец много се развълнувал, и попитал дали може да изпрати послание до Луната по космонавтите. Хората от НАСА надушили, че това е чудесна възможност да си направят реклама, и извадили магнетофон.

След като старецът приключил с посланието, те помолили синът да го преведе, обаче той отказал. Хората от НАСА решили да намерят преводач другаде, отишли в най-близко индианско селище, и пуснали записа на местните. Племето изслушало записа, смели се дълго, и отказали да го преведат.

Накрая, хората от НАСА занесли записа при професионален преводач. Съобщението гласяло: Внимавайте за тези типове, те идват за да вземат земята ви.

Previous Post Next Post

Баце, прочети тия вицове


loading...