Авто

Как шофират

 

Как шофират мъжете:1.Отключване на вратата – върти се ключа и се рита вратата.2.Отваря предният капак и проверява маслото,антифриза,водата – при нужда долива.3.Пали колата и тръгва с въртене на гуми.С едната ръка държи кафе и цигара с другата си чеше топките.

4.Достигане на 80км/ч и превключване на втора предавка.

5.Пресичане на нерегулирано кръстовище – с мръсна газ и псуване на дясностоящият.

6.Достигане на светофар и евентуално спиране при сигурна ярка червена светлина .Оглеждане на мацките, които пресичат, задължително с подсвиркане и приятен селски хумор.

7.Потегляне при зелена светлина (още никой не е чакал толкова дълго, така че в случая го пишем жълта)

8.Преминаване през кръстовище с регулировчик – издебване на полицая в гръб и резко на трета.

9.Спиране на пешеходна пътека – обикновено е след пешеходна пътека и то само, ако е прегазил нещо различно от котка и куче.

10.Застигане на учебен автомобил и изпреварване в стил “прескочи кобила” със задължителните поздрави към майката на шофьора и среден пръст за инструктора.

11.Вземане на ляв завой – задължително на ръчна и поне на пета предавка.

12.Достигане на крайната точка – време 12 минути, средна скорост 100км/ч при градски условия.

13.Паркиране:

a) на празен паркинг – задължително по средата с възможност за блокиране на максимален брой автомобили

б) успоредно между две коли – на ръчна със свистене на гуми и бурни ръкопляскания

Как шофират жените:

1.Отключване на вратата – търсене на ключа в чантата (30 минути) избор на ключ (15 минути) опит за отключване на задна лява врата, задна дясна, предна дясна и бинго – шофьорска врата!

2.Отваря чантата и проверява червилото,гланца, лака за нокти – при нужда нанася.

3.Прави 12 стартирания и запалва колата.Следва плавно потегляне като влакова композиция.Двете ръце на волана в поза часовник 10 и 10.

4.10 минути по-късно плах опит за превключване на втора предавка

5.Пресичане на нерегулирано кръстовище – спиране и поставяне на авариен триъгълник с цел отбиване на движението и сигурност при преминаването.

6.Достигане на светофар – плавно намаляване на скоростта два километра преди светофара.Бърза корекция на гланца,лека спирала, и прецизно оскубване на лявата вежда (дясната остава за другият светофар)

7.Потегляне при зелена светлина, пак като влакова композиция, но с леки подскоци като при родео. Ако имате късмет това се случва задължително след звуков сигнал на клаксон най-малко от трима участника в движението, но в повечето случай клаксоните са като при абитуриентски бал.

8. Преминаване през кръстовище с регулировчик – помахване с ръка за поздрав на полицая.Второ помахване с ръка за поздрав.Тръгване след учтива молба на шофьора зад вас в стил: аре тръгвай бе овцо, полицая не ти маха за поздрав ма…

9.Спиране на пешеходна пътека – обикновено пешеходеца е още в асансьора на близката кооперация, но жената е спряла като по устав и чака.

10.Застигане на учебен автомобил – изравняване на двата автомобила и леко повдигане на брадичката за демонстрация на самочувствие.Следва рязко ускоряване на скоростта до 15 км/ч и шеметно изпреварване.

11.Вземане на ляв завой задължително с десен мигач и два опита за пускане на чистачките.

12.Достигане на крайната точка – време 2 часа и 12 минути, средна скорост близка до тази на костенурка изпила три валидола

13.Паркиране

a) на празен паркинг – от 20 до 25 маневри и трудно отваряне на вратата заради близостта и до сградата

б) успоредно между две коли – дайте да си говорим за нещо сериозно…

Previous Post Next Post

Баце, прочети тия вицове


loading...